lavinamieji zaislai nuo 1 metu
Lavinamos savybės
Gamtos pažinimas
Kalba
Klausa
Koncentracija
Kūrybiškumas
Loginis mąstymas
Lytėjimas
Muzikinis intelektas
Pasaulio pažinimas
Priežasties-pasekmės ryšys
Problemų sprendimo įgūdžiai
Rankos-akies koordinacija
Smulkioji motorika
Spalvų, formų pažinimas
Stambioji motorika
Transporto priemonių pažinimas
Vaizduotė

Rinkinį sudaro

Gyvūnų pervežėjas

Šis sukvežimis turi misiją – saugiai pergabenti gyvūnus nuo taško A iki taško B. Pirmiausia – pasiūlykite gyvūnelius vaikui sudėti pačiam į sunkvežimį, taip mažylis tobulins smulkiąją motoriką, rankų-akių koordinaciją, mokysis pažinti formas bei spalvas ir žinoma, įvardinti atitinkamus gyvūnus. Kai gyvūnai jau sunkvežimyje – parodykite vaikui, jog transporto priemonę galima traukti virvele – taip leisitės į stambiosios motorikos ugdymo kelionę. Nepamirškite prieš tai patikrinti ar medinės grotelės sunkvežimio gale uždarytos – juk nenorėtumėte, kad gyvūnai pabėgtų nepasibaigus saugiam pergabenimui!

Mažylių būgnas

Nerkite kartu su vaiku į muzikos pasaulį. Šis instrumentas yra puiki pradžia, kaip įkvėpti vaiką pamilti muziką. Sukurta mažoms rankytėms. Būgno viršuje – medinės išpjovos, kurių dėka mažylis gali kurti skirtingus garsus ir ritmus. Būgnas skatina kūrybiškumą, vaizduotę, ugdo klausą ir lavina akių-rankų koordinaciją bei vikrumą.

Vaisių pjaustymo rinkinys

Žaidimas, kuris pakvies ne tik kūrybiškai praleisti laiką, tačiau ir ugdyti skirtingus gebėjimus. Kiekvienas vaisius yra padalintas į dvi dalis, kurias jungia velcro juostelė. Parodykite vaikui, kaip reikia saugiai perpjauti vaisių, o kai vaisių salotos baigtos, pasirūpinkite atitinkamu indu, išsirinkite tinkamą valgymo įrankį. Po žaidimo, jeigu turite galimybę, patiekite vaikui tikrų vaisių salotų! Šis žaidimas yra idealus būdas pažindinti mažylį su sveikos ir subalansuotos mitybos svarba, pasakoti, iš kur gaunamas maistas ir kaip ruošiamas valgis.