Lavinamos savybės
Gamtos pažinimas
Koncentracija
Lytėjimas
Priežasties-pasekmės ryšys
Rankos-akies koordinacija
Skaičių pažinimas
Smulkioji motorika
Spalvų, formų pažinimas
Stambioji motorika

Rinkinį sudaro

BIO indelių bokštas

Tai yra daugiafunkciniai indeliai tyrinėjimui, įgūdžių tobulinimui ir naujiems atradimams! Mažylis, žaisdamas su indeliais, tobulins akies-rankos koordinaciją, smulkiosios ir stambiosios motorikos įgūdžius, lavins suvokimą apie priežasties-pasekmės ryšį, mokysis pažinti formas, spalvas. Supažindinkite mažylį su indeliais, parodykite keletą žaidimo būdų:

  • Indelių statymas vienas ant kito aukštyn.
  • Pilstymas vandens iš vieno į indelio į kitą.
  • Daiktų slėpimas po indeliais.
  • Indelių ridenimas ir gaudymas.

Šie indeliai pagaminti iš bioplastiko. Rinkinį sudaro 7 indeliai.

Knygelė apie ūkyje gyvenančius gyvūnus

Nerkite su mažyliu į vaizduotės ir pasakojimų pasaulį. Su kiekvienu knygelės vartymu gali atgimta nauja ir neįtikėtina istorija ūkyje! Leiskite mažyliui ir pačiam pačiupinėti, mokytis atpažinti objektus, spalvas, formas.

Kaip supažindinti mažylį su knygele?

  1. Kūdikis, jį supančią aplinką, pažįsta girdėdamas ir lytėdamas, todėl prieš naują veiklą ar žaidimą pamasažuokite kūdikio delnus, pirštus, riešus.
  2. Užmegzkite akių kontaktą su kūdikiu, paaiškinkite jam, kokia veikla dabar užsiimsite.
  3. Sulaukę atsako, supažindinkite kūdikį su knygele. Parodykite kūdikiui knygelę, kaip versti jos „lapus“. Įvardinkite, kas pavaizduota knygelėje. Drauge vartykite ir pasakokite apie garsus, spalvas.
  4. Atkreipkite dėmesį, koks gyvūnas domina jūsų kūdikį. Daugiau pasakokite apie jį.

Pratimai sukurti su ankstyvojo ugdymo specialistų pagalba:

  • Kūdikiai, skleisdami ir girdėdami įvairius garsus savo aplinkoje, mokosi pažinti juos supančią aplinkąAptarkite visus gyvūnus ir įvardinkite, kokius garsus skleidžia tam tikras gyvūnas. Kūdikis taip grečiau įsisavina informaciją, kaip apskritai tariamas garsas – tai pagelbės ateityje mokantis pačiam atkartoti garsus, ir galiausiai, tarti žodžius. Kūdikiai taip pat išmoksta, kad gali sukelti garsus, pavyzdžiui, judindami barškučius. Garsų kūrimas ir klausymas yra puikus būdas kūdikiams išreikšti ir tyrinėti emocijas, tad pirmyn!

  • Jūsų mažylis puikiai mato skirtingas spalvas (šį gebėjimą jis įvaldė sulaukęs ~5 mėn.), tad spalvų pažinimo kelionė turėtų būti prasidėjusi. Nuolat stenkitės įvardinti spalvas, surasti bent kelis skirtingus pavyzdžius, įvardijant vieną spalvą – taip mažyliui bus lengviau jas įsiminti. Apžiūrėkite ir įvardinkite, kokių spalvų yra gyvūnai.

Mediniai kubai

Mažieji klubo nariai aktyviai tobulina smulkiąją motoriką, akių-rankų koordinaciją ir tekstūrų bei formų pažinimą. Šie mediniai kubai yra pirmoji pažintis su skaičiais ir spalvomis, žinoma, mažyliai dar tik mokosi atpažinti, kur kas įdomiau jiems liesti ir tyrinėti tekstūrą bei spalvas! Kubai pagaminti specialiai mažoms rankytėms. Rinkinyje 10 kubų.

Pliušinis kubas

Šešios skirtingos kubo pusės įtrauks mažylį tobulinti motoriką, lytėjimą, tekstūrų, spalvų ir formų pažinimą. Kubas sukurtas pagal garsiojo rašytojo Eric Carles knyga vaikams.

Riedanti vaivorykštė

Ši riedinti vaivorykštė patraukia mažylių dėmesį ir padeda tobulinti spalvų, formų pažinimą. Riedant šiam barškučiui, ne tik smagu jį stebėti su mažyliu, tačiau ir klausyti sklindančių garsų!