Lavinamos savybės
Atminties lavinimas
Bendravimo įgūdžiai
Koncentracija
Kūrybiškumas
Loginis mąstymas
Pasaulio pažinimas
Priežasties-pasekmės ryšys
Problemų sprendimo įgūdžiai
Rankos-akies koordinacija
Stambioji motorika
Vaizduotė

Rinkinį sudaro

Kendama

Kendama – jau klasika tapęs žaidimas, mesiantis iššūkį ne tik vaikams, bet ir visiems šeimos nariams. Žaidimo tikslas yra užmesti kamuoliuką ant vieno iš kaušelių ar smaigalio. Žaidimas lavina stambiosios motorikos ir strateginio mąstymo įgūdžius. Nenaudoti esant arti kitiems žmonėms, gyvūnams ar prie dužių daiktų. Taip pat rekomenduojama pradėti žaisti su trumpesne virvele (žaisti tik su tėvų priežiūra).

Planetų žaidimas

Ar pavyks surinkti maksimalų taškų skaičių – 5000 bei pasiekti Pluto planetą? Kiekvienas žaidėjas turi 5 bandymus, iš šių bandymų atrenkami trys geriausi ir susumavus išrenkamas laimėjęs žaidėjęs. Treniruokite reakcijos greitį, atidumą, koncentraciją bei motoriką! Kad būtų dar smagiau – prieš pradėdami žaidimą, sugalvokite prizą, kurį laimės žaidimo nugalėtojas.

Kaip žaisti: sudėkite metalinius pagaliukus vieną prie kito ir uždėję metalinį kamuoliuką, leiskite jam nuriedėti į galą. Po truputį praskiečiant pagaliukus, stebėkite, kaip rieda Jūsų kamuoliukas bei stenkitės, kad kamuoliukas pasiektų kuo didesnį taškų skaičių!

Reakcijos žaidimas – labirintas

Ar pavyks kamuoliuką nuridenti iki tikslo? Kad būtų dar smagiau – namuose surenkite iššūkį: kuris šeimos narys sugebės greičiausiai nuridenti kamuoliuką iki finišo. Prieš tai sugalvokite atitinkamą prizą nugalėtojui. Pirmyn!

Tangrama

Šis dėlionių žaidimas yra kilęs iš senovės Kinijos. Tai dėlionė, sudaryta iš kvadrato, padalyto į 7 skirtingas geometrines figūras.  Nors šių figūrų yra tik 7, tačiau, pasitelkiant vaizduotę, iš jų galima sudėlioti šimtus skirtingų objektų: nuo augalų iki žmonių siluetų. Šio žaidimo pagalba ugdomi ne tik motoriniai gebėjimai, tačiau ir loginis mąstymas, strateginis planavimas, vaizdo ir erdvės suvokimai bei kūrybiškumas.

 

Tangrama žaidžiamas gana skirtingais būdais:

  1. Sudėkite visas kaladėles (nežiūrint į sufleruojančias užuomenas) taip, kad visos tilptų dėžutėje.
  2. Dėžutėje rasite knygelę su skirtingomis užduotėlėmis paveiksliukams sudėti (juodi paveiksliukai), jei užduotėlės sunkiai įveikiamos, knygutės gale nurodytos schemos, kaip teisingai sudėti paveikslėlius
  3. Kurkite savo paveikslėlius iš kaladėlių ar statykite kūrybiškus statinius!

Tic-tac-toe

Pastelinių spalvų figūrėlės leis dar labiau įsijausti į klasikinį žaidimą. Meskite iššūkį priešininkui bei žaiskite legendinį, dar kitaip žinomą, kaip „Kryžiukai-nuliukai“ žaidimą!

Kaip žaisti?

Tai dviems žaidėjams skirtas žaidimas. Vienas žaidėjas pasirenka lapių figūrėlės, kitas – kiškučių. Žaidėjai eina paeiliui. Laimi tas, kuris pirmas užpildo pilną eilutę, stulpelį ar įstrižainę savo figūrėlėmis.