Lavinamos savybės
Atminties lavinimas
Bendravimo įgūdžiai
Emocinis intelektas
Kalba
Koncentracija
Kūrybiškumas
Pasaulio pažinimas
Profesijų pažinimas
Rankos-akies koordinacija
Smulkioji motorika
Vaizduotė

Rinkinį sudaro

Atminties lavinimo žaidimas su peliuku Lillebi

Mažas peliukas, vardu Lillebi, ir jo draugai – tiesiai prieš Jus! Lavinkite atmintį, išdėliodami kartu su vaiku paveikslėlius su atvaizdais, vėliau kartu užverskite juos ir paeiliui versdami, bandykite prisiminti, kur slypi antroji paveikslėlio pora.

Fondiu rinkinys

Papasakokite vaikui apie fondiu, kad tai patiekalas, valgomas keliese iš vieno indo, kuris yra šildomas iš apačios žvakės ar degiklio pagalba.
Susipažinkite su kiekviena rinkinio dalimi, kartu sudėkite atitinkamas fondiu dalis. Metas lavinti vaizduotę! Žaidimas taip pat ugdo ir akių-rankų koordinaciją ir smulkiąją motoriką, koncentraciją, nes mažylių laukia ir iššūkis – naudojant pridėtas lazdeles su magnetukais ištraukite kiekvieną fondiu gabalėlį ir idėkite į lėkštes, aptarkite, ką planuojate skanauti. Jeigu yra galimybė, nuvykite į šios virtuvės restoraną išbandyti šių patiekalų arba pamėginkite pagaminti namuose!
Fondiu istorija: fondiu patiekalas yra kilęs iš Šveicarijos: prieš kelis šimtus metų žmonės bandydami panaudoti pasenusį sūrį ir kitus maisto likučius pradėjo juos dėti į dubenį ir maišyti šildydami. Fondiu tapo klasikiniu valstiečių patiekalu kuris dabar paplitęs po visą pasaulį.

Magnetinis profesijų žaidimas

Lavinkite kūrybiškumą ir kartu diskutuokite apie kiekvieną profesiją, kurią nurodo atitinkama apranga iš magnetinių detalių: kodėl reikalingi šių profesijų žmonės, ką jie veikia, kokios jų pareigos.

Žaidimas “Uždaryk langelį”

Lavinkite reakciją drauge! Žaidimo taisyklės:

Dalyvauja du žaidėjai (galite surengti šeimos turnyrą). Kiekvienas žaidėjas pasirenka, kurioje pusėje žais. Pradėkite sukti ratuką, ant kurio gyvūno sustoja rodyklė, tą gyvūno kaladėlę reikia kuo greičiau užversti. Jeigu priešininkas užvertė anksčiau nei Jūs, Jūsų kaladėlė turi likti atversta. Laimi tas, kuris visų gyvūnų kaldėles užverčia greičiausiai.

Kad būtų įdomiau, prieš žaidiant, sugalvokite prizą, atiteksiantį laimėtojui.